En guide for å vokse på Instagram

Av Stian Norum Herlofsen

 

Slik bruker du Instagram best, akkurat nå - Først oppretter du en profil ✅

Velg et brukernavn: For å begynne bør fokuset ditt være å velge et brukernavn som passer til ditt personlige merke og som er lett å huske for publikumet ditt. Hvis det er mulig, bør du sikte på et brukernavn som så nært som mulig gjenspeiler navnet ditt. Denne tilnærmingen vil spille en viktig rolle i å skape en sterk tilstedeværelse på plattformen.

Valg av profilbilde:Profilbildet ditt er et betydningsfullt element av Instagram-kontoen din. Hvis mulig, velg et bilde av høy kvalitet som representerer enten din personlige identitet eller merkevaren din. Vurder å bruke et nærbilde eller et bilde som gjenspeiler personligheten din.

Instagram biografien: Bortsett fra brukernavnet ditt og profilbildet, har din Instagram-bio betydning for kontoen din. Den bør kortfattet og engasjerende formidle din identitet og hensikt. Med kun 150 tegn tilgjengelig, teller hver eneste ord. Du bør også vurdere å legge til en lenke til nettsiden din og lenke til andre sosiale mediesider.

Creator/skaperkonto: Når du har opprettet din Instagram-konto, er det på tide å ta det til neste nivå. Vurder å bytte til en Skaper- eller Bedriftskonto. Hvorfor? Fordi det låser opp Instagram Insights, et kraftig verktøy som hjelper deg med å forstå hvor bra innholdet ditt gjør det.

Med Insights kan du se hvem som engasjerer seg med innleggene dine, hvor de er fra, og hvilket innhold de liker mest. Det er et avgjørende verktøy du definitivt bør ha tilgang til.

 

Voks din Instagram profil - Legg ut jevnlig 🔁

Jevnlige oppdateringer er hjerteslaget i veksten på sosiale medier. Det er rytmen som holder publikummet ditt engasjert og får dem til å komme tilbake for mer.

Instagram Reels: I den hektiske verdenen av sosiale medier er det én funksjon som endrer spillet: Reels. Disse korte videoene er som en gullgruve for å nå ut til og engasjere et stort publikum, fordi hver eneste reel du lager potensielt kan gå viralt. Vanlige innlegg på Instagram sliter av og til med å bli lagt merke til i mengden av innhold. Men Reels er annerledes. De er korte, fengende og vises tydelig på Utforsk-siden. Det betyr at de er lette å dele, og mange ser dem.

Du kan gjøre det bedre: Å forbedre seg med bare 1% hver dag bør være målet ditt. Det handler om jevnlig og kontinuerlig vekst. Med hver nye reel du lager, streb etter å være bedre enn den forrige.

Som i lotto: Forestill deg at å poste på sosiale medier er som å kjøpe en lottokupong hver dag. Hver post er sjansen din til å treffe jackpotten og bli viral. Fortsett å poste jevnlig, og hvem vet når din lykkedag vil komme?

Jobb med algoritmen, ikke mot: Algoritmer på sosiale medier foretrekker jevnlig publisering. De belønner kontoer som leverer innhold regelmessig ved å vise frem innleggene deres for et større publikum. Denne økte synligheten oversettes ofte til flere følgere og høyere engasjementsrater.

 

Arbeidsflyt ⏰

 

Skill deg ut i mengden - Konsept og strategi 🗣️

I verden av sosiale medier deler mange mennesker ting for å bli lagt merke til. Men for å virkelig skille seg ut, må du bringe noe spesielt til bordet. Den spesielle tingen er å ha din egen, unike idé.

Magiske ingredienser: Med enkle ord er det å ha dine egne spesielle ideer som en magisk ingrediens som gjør innholdet ditt virkelig interessant. Det er det som skiller deg fra mengden og gjør at folk vil følge det du gjør. Så husk, det er dine unike ideer, din egen stil og bare å være deg selv som gjør innholdet ditt spesielt.

Velge din nisje: Å velge din nisje er som å plukke din favorittbok fra et bibliotek fullt av historier. Det er avgjørende å finne noe du er lidenskapelig opptatt av og kunnskapsrik om.

Skill deg ut: Det handler om å tilby det ekstra, den unike perspektivet eller verdien som får folk til å våkne og legge merke til. Når du konsekvent gir mer enn andre, blir du kilden folk velger å følge.

Bruk Instagram Stories: Når du legger ut historier, lyser ringen rundt profilbildet ditt opp, og signaliserer umiddelbart at du er en aktiv skaper. Dette gjør det mer sannsynlig at folk følger deg.

Sett tydelige Mål: Når det gjelder det å lage innhold, er det viktig å sette tydelige mål. I stedet for å gå seg vill i eksterne faktorer som visninger, liker og følger, fokuser på reisen din. Suksessen din måles ikke bare i tall; det handler om din dedikasjon til å legge ut jevnlig, engasjere deg med publikum og bli bedre hver dag. Sett oppnåelige mål, som å legge ut i 90 sammenhengende dager, og se hvordan reisen din utfolder seg. Husk, den virkelige skatten ligger i din forpliktelse og lidenskap for det du gjør. Resten vil følge.

 

Innholdsplan - design din personlige merkevare 💌

I den enorme verdenen av online videomateriale er en nøkkel til suksess ikke bare å delta i samtalen, men å heve den. Målet ditt bør være å tilby noe som ikke har blitt sett før, noe som legger til ekstra verdi i opplevelsen til publikummet ditt.

Bygge en Identitet: Å skape innhold som tilbyr særegen verdi hjelper deg med å bygge en sterk identitet innenfor ditt felt. Når seerne gjenkjenner stilen din og den verdien du jevnlig gir, er de mer tilbøyelige til å bli følgere.

Engasjere ditt publikum: Folk trekkes mot innhold som tilbyr dem noe spesielt, noe de ikke lett kan finne andre steder. Når du konsekvent leverer denne verdien, er publikumet ditt mer tilbøyelig til å samhandle med videoene dine, like, kommentere og dele, noe som igjen styrker algoritmen.

Forbli minneverdig: Unikt og verdifullt innhold er minneverdig. Det henger igjen i tankene til seerne lenge etter at de har sett det. Denne minneverdigheten er det som får dem til å komme tilbake for mer.

En gjenkjennelig signatur: Å strebe etter unikhet i innholdet ditt kan føre til opprettelsen av en signaturstil. Når folk umiddelbart kan gjenkjenne videoene dine ved deres særegenhet, har du oppnådd et betydelig mål innenfor innholdsproduksjon.

Finn din stil: Utforskelse leder til din stil. Prøv ulike tilnærminger, eksperimenter med innhold, og oppdag hva som resonnerer med publikumet ditt. Når du finner stilen din, omfavne den og hold deg til den så lenge den fungerer. Konsistens i din unike stil er nøkkelen til å bygge opp en lojal seerskrets.

Oppsummert er det å skape innhold som bringer ekstra verdi til bordet den hemmelige ingrediensen i videoene dine. Det er det som skiller deg ut, bygger identiteten din og holder publikummet ditt engasjert. Målet ditt bør være å bli så gjenkjennbar at seere umiddelbart vet at det er ditt innhold bare ved å se på det. Så, sikte høyt, tilby unik verdi, og skap en innholdsarv som etterlater et varig inntrykk innenfor ditt felt.

 

Kreativ prosess - Lag en Instagram Reel 🎥

Finn den perfekte lyden/sangen for din Reel: Å finne den perfekte lyden for din Reel er som å finne den perfekte puslebrikken. Den bør forsterke innholdet ditt og sette stemningen riktig. Se Reels innenfor din nisje og lagre de som resonnerer med deg. Du kan også lage din egen lyd, noe som vil gjøre innholdet ditt enda mer spesielt og unikt.

Legge til tekst: Hvis lyden din inkluderer talte ord, tenk på å legge til tekst i videoene dine også. Generelt sett kan bruk av lyd med en melding gjøre videoene dine mye mer interessante, og øke sannsynligheten for at folk vil se hele innholdet. Å legge til tekst i videoene dine hjelper med å holde seerne engasjert og hjelper dem med å forstå bedre, noe som gjør innholdet ditt mer underholdende.

Redigere innholdet ditt: Når du redigerer videoene dine, prøv å synkronisere klippene dine med musikkens rytme eller ordene som blir sagt. Sørg for at klippene dine gir mening og flyter bra. Og ikke glem, noen ganger kan det å la et opptak være som det er være kraftfullt – mindre redigering kan noen ganger ha større innvirkning.

Hold det kort: Det er avgjørende å holde Reelen din kort og søt. Hvorfor? Jo lengre den blir, desto mer sannsynlig er det at seerne sveiper bort. Korte Reels eliminerer disse utgangspunktene, holder publikumet ditt limt til innholdet ditt og øker sjansene for at de blir for å se mer.

Fargekorrigering: Å fargekorrigere videoene dine kan gjøre dem mye mer øyefangende, og det er en viktig del av å lage høykvalitets Reels. Du kan lage din egen unike look, eller du kan bruke ferdige innstillinger for raske og enkle forbedringer. Sjekk ut filteret mitt!

Gjør det interessant: Å fange brukernes oppmerksomhet på Instagram er avgjørende, fordi å sveipe har blitt som en spilleautomat. For å maksimere sjansene dine for å ikke bli sveipet bort, vis ditt beste opptak i de første 1 eller 2 sekundene, eller ha en interessant krok. Det er din gullbillett til å fange oppmerksomheten deres og holde dem engasjert, og sikre at innholdet ditt skiller seg ut i Instagram-feeden.

 

Last opp din Reel på Instagram 📌

Velg lyden: Når du har funnet den perfekte lyden, sørg for å tilskrive den opprinnelige skaperen før du laster den opp. Å gi kreditt der det er fortjent er ikke bare en hyggelig gest; det er en vinn-vinn-situasjon – du får flott innhold, og de får den anerkjennelsen de fortjener. Du gjør dette ved å velge den lagrede lyden før opplasting. Hvis du har laget din egen, last bare opp snutten din som vanlig.

Tenk på en bildetekst: Å legge til en bildetekst på snutten din er som å legge til en spesiell touch. Det kan gjøre innholdet ditt mer interessant og engasjerende. Tenk på hva du vil si eller dele, og la bildeteksten forbedre videoen din.

Hashtags: Å bruke hashtags er som en veiledning for algoritmen. Det hjelper den med å vite hvem videoene dine er for. For å passe inn i riktig nisje, bruk bare hashtags som passer til innholdet ditt. Det er som å gi algoritmen klare instruksjoner.

Bygg et samfunn: Å engasjere seg på sosiale medier er som å bli med i en vennlig nabolag der du hjelper hverandre med å lykkes. For å bygge sterke forbindelser og gjensidig støtte, legg igjen ekte og hyggelige kommentarer på innlegg fra andre innen din nisje. Sammen skaper dere et tett samfunn i hobbyen din for innholdsoppretting, der alle drar nytte av støtten og samholdet.

Engasjer deg i 30 minutter: Å engasjere deg med samfunnet ditt eller andre innholdsskapere på sosiale medier er et must, spesielt innen de første 30 minuttene etter at du har postet. Ved å samhandle med andre er det en sjanse for at de også samhandler med innholdet ditt. Dette tidlige samspillet signaliserer til algoritmene at innholdet ditt er verdt å dele, noe som øker synligheten din og lar sosiale medier blomstre.

Analyser innholdet ditt: Å ta en nærmere titt på snuttene dine som gjorde det bra på Instagram er som å oppdage oppskriften for publikumets preferanser. Ved å analysere disse suksessene får du vite hva seerne dine elsker, noe som fører til flere visninger og engasjement. Du bør også bruke Instagram Insights for å analysere hvor godt innholdet ditt presterer.

 

Siste ord til deg 🤙

Mens du reiser gjennom verden av innholdsproduksjon, husk at utfordrende tider er en del av eventyret. Ikke la deg bli motløs; fortsett. Å følge denne arbeidsflyten konsekvent er ditt hemmelige våpen, og hvis du holder fast ved den i et år, vil kontoen din skyte i været. Din vei er din egen, og ved å holde ut, skaper du noe spesielt. Så fortsett, strekk deg etter stjernene, og del din unike stemme med verden!

Next
Next

INSTAGRAM I 2024